Over

Tafeltenniscompetitie in de Philips kantine te Oss

Stichting Sociaal Cultureel Centrum De Binnenstad is een buurthuis voor de bewoners in het centrum van de kern Oss. In deze kern wonen en leven zo’n 6000 mensen. Daarnaast is er ook nog een levendig winkelcentrum dat regelmatig activiteiten organiseert.

We zitten in een bijzonder gebouw. Een gebouw met een rijke geschiedenis.
De margarine fabriek van Jurgens heeft er gestaan en in het verleden is dit de kantine geweest van Philips. Hier zijn tafeltenniswedstrijden georganiseerd, mensen gehuldigd, verenigingen opgericht en heeft zelfs Willeke Alberti in 1963 opgetreden.

Sinds het vertrek van Philips uit de binnenstad in 1979, is het gebouw door de gemeente Oss overgenomen en is er op een gegeven moment een buurthuis van gemaakt.

Missie

Onze missie is om het wijkcentrum om te vormen van een huurbedrijf naar een levendige gemeenschapsruimte door het aanbieden van diverse en relevante programma’s, diensten en faciliteiten die tegemoetkomen aan de behoeften en interesses van de bewoners. We streven ernaar om participatie, betrokkenheid en sociale cohesie te bevorderen door middel van samenwerking met lokale organisaties en bewonersgroepen.

Visie

Onze visie is om een bloeiend wijkcentrum te creëren dat een bruisende hub van activiteiten, verbinding en samenwerking vormt voor alle bewoners van de wijk. We streven ernaar om een inclusieve en gastvrije omgeving te bieden waar mensen samenkomen, elkaar ontmoeten en ondersteunen, waardoor de wijk sterker en veerkrachtiger wordt.

Het bestuur bestaat uit:

Annie van Erp (voorzitter)
Jos Huberts (penningmeester)
Ad van Orsouw (secretaris)
Gerrit Roes (technische zaken)

De stichting heeft 3 medewerkers in vaste dienst en beschikt over 5 vrijwilligers. De stichting is loonbelastingplichtig. Inschrijfnummer bij de Kamer van Koophandel: 17105760.

Sint Barbaraplein 6
5341 LK Oss